+ 45 26 49 79 13

Hvad er Match Racing?

Matchrace er navnet på en kapsejladsform, hvor to ens sejlbåde dyster mod hinanden. Og netop banens opbygning, har stor betydning for, hvorfor netop denne sejlsport er rigtig god til kommunikationstræning, events og teambuilding.

 

I meget anden sejlsport, handler sejladsen om at komme fra startlinjen til mållinjen, som er placeret i modsatte ende – altså sejles der kun i én retning. I Matchrace er dette dog ikke tilfældet, da banen er opbygget således, at startlinjen også er mållinjen – og hvordan hænger dette så sammen?

Banen til et matchrace består af et topmærke og to bundmærker, hvor stykket mellem sidstnævnte udgør start- og mållinje. Mærkerne er gule bøjer i vandoverfladen. Banen er bygget op således, at sejlbådene skal sejle både mod og med vinden. Når startskuddet lyder, starter bådene med at sejle op mod vinden, mod topmærket. Når bådene når topmærket, runder de det, hvilket vil sige, at de sejler rundt om mærket. Herefter sejler de nu med vinden, i retning mod bundmærkerne. Bådene runder et af bundmærkerne og sejler nu igen mod topmærket. Efter at have rundet topmærket anden gang, sejler bådene mod mållinjen, og sejladsen er ovre, når bådene er i mål. Dette er en kapsejlads.

 

Denne bane er enkel at sejle for uøvede, og der kan således være fokus på det det hele handler om nemlig; samarbejde, kommunikation, teambuilding, firmaevents eller kundeevents, hvor kolleger eller kunder kommer på vandet for – gennem samarbejde – at dyste mod hinanden.

Matchrace Middelfart

Hos GoSail afholder vi flere forskellige matchraceevents i Middelfart. Vi tilbyder blandt andet firmaevents med teambuilding, hvor virksomhedens medarbejdere dyster mod hinanden i kapsejlads. Derudover kan vi også tilbyde kundeevents, hvor virksomheder har mulighed for at give deres kunder en helt særlig oplevelse, når kunderne får lov til at dyste mod hinanden i et matchrace.

Når vi hos GoSail afholder disse events, foregår kapsejladserne sædvanligvis med mere end to både, der dyster mod hinanden på samme tid, da der ofte er flere deltagere, end der kan være på to både. Dermed har alle virksomhedens medarbejdere eller kunder mulighed for at dyste mod hinanden.

Vi har sejlbåde af typen Blu26, som er perfekte for utrænede sejlere. Der kan være 3 – 5 deltagere, samt en professionel instruktør på hver båd. Instruktøren gennemgår arbejdsopgaver om bord, de mest gængse regler, sikkerhed samt hvordan båden sejles. Inden startskuddet lyder, og kampen om at nå først over målstregen, går i gang – træner alle bådene en god halv time. Når kapsejladsen starter overgår instruktøren til at være coach og sikkerhedsrepræsentant.

Vi sejler så mange kapsejladser, som vi kan nå i forhold til jeres ønskede samlede tid til eventet. En kapsejlads varer typisk omkring 20 min. Og vi anbefaler, at I sætter minimum 4 timer af til et medarbejder- eller kundeevent for at sikre den rigtig gode oplevelse.  Vores netværks- og partnerevents tager typisk 6-8 timer timer. Vi sejler kapsejladser med alt fra 6 personer til flere hundrede, mens tursejladser kan være med færre personer.

Udtalelse
Udtalelse fra Facebook

Udtalelse

Peter Haahr Rasmussen


”Det er den bedste firmaevent jeg har prøvet til dato. Sindssygt lærerigt og helt vildt sjovt! Det gør vi igen. Tak for en uforglemmelig oplevelse.”


5 / 5 stjerner