Instruktørens afgørende rolle

Til vores events er det ofte første gang, vores gæster oplever at være ombord på en sejlbåd. Især når det er en kapsejladsbåd, hvor de selv skal håndtere sejladsen.

Vores instruktører spiller derfor en afgørende rolle. Det er nemlig dem, der skal lære gæsterne at sejle og klæde dem bedst muligt på til at håndtere forskellige opgaver ombord. Deres primære opgave er at lære gæsterne at sejle og klæde dem bedst muligt på til at håndtere de forskellige opgaver ombord. Dette gøres selvfølgelig på en pædagogisk og letforståelig måde, da vores instruktører er helt bevidste om, at vores gæster ingen sejlerfaring har.

Grundig undervisning, hvor alle kan være med

Instruktørerne er dygtige til at undervise og anvender altid enkle begreber som højre og venstre, rød og blå snor samt hiv eller slip.

Når opgaverne er trænet, og gæsterne er fortrolige med at styre båden, begynder kapsejladserne, og instruktørerne skifter rolle til at være sikkerhedsrepræsentanter og observatører.

Under kapsejladserne, hvor bådene er tæt på hinanden, er instruktørens vigtigste opgave at holde øje med både og gæster. De giver advarsler, når en bom er på vej på tværs, eller de styrer lidt på roret, hvis båden skal drejes for at undgå sammenstød. Instruktørerne sidder bagerst i båden, hvorfra de har et godt overblik over besætningen og de andre både. Du vil ofte opleve dem rolige – det indikerer nemlig, at gæsterne selv har kontrol over sejladsen.

Instruktørens fornemste opgave er at vores gæster tager fra eventet med følelsen af, at de har været i sikre og kompetente hænder, at eventet blev professionelt håndteret, at de lærte noget om dem selv, deres kollegaer eller kunder og, at de samtidig fik en sjov og anderledes oplevelse.

Blu26, Lilelbælt. Mødeafbræk, netværksarrangement, netværk, kundepleje, teambuilding mm. Ud i det blå for sejl.

De fleste af vores gæster har et ønske om at bruge samarbejdet på båden til en fortsat dialog, når de kommer hjem i virksomheden. Og derfor arbejder vi med emner som:

  • Hvordan er vi til at samarbejde, kommunikere og motivere hinanden?
  • Hvordan er vi til at give feedback på adfærd og lære af fejl og succeser?

Imellem de enkelte kapsejladser evaluerer instruktøren med gæsterne med henblik på optimering til næste sejlads.

Når alle teams er tilbage på land, holder vi defrief, hvor vi tager forskellige emner op, fx:

  • Hvad har vi lært om kommunikation og samarbejde?
  • Er der erfaringer fra i dag, som vi kan anvende i hverdagen i virksomheden?

Læs mere om vores teambuildingarrangementer

Team- og kommunikationstræning

Hos GoSail tilbyder vi team- og kommunikationstræning for dig og din virksomhed, hvor vi styrker jeres kommunikationsfærdigheder og samarbejdsevner på vandet

Netværksarrangement

Til et netværksarrangement på vandet får dig og dit netværk mulighed for at kombinere aktiv kapsejlads med netværksmuligheder på land.

Firmaarrangement

Matchracing er et unikt og spændende værktøj til at få trænet jeres kommunikationsevner i fællesskab.