Code of conduct

Hos GoSail prioriterer vi naturen og beskyttelse af dyrelivet i Naturpark Lillebælt. Som stolt samarbejdspartner med Naturpark Lillebælt overholder vi selvfølgelig deres code of conduct, der sikrer, at vores sejlads minimalt forstyrrer det lokale dyreliv.

Vi er særligt opmærksomme på beskyttelsen af marsvinet, den lille hval, der florerer i stort antal i Naturpark Lillebælt. Ved at følge code of conduct minimerer vi forstyrrelser af marsvinet og har samtidig også større mulighed for at opleve den i dens naturlige habitat.

På en RIB-tur og/eller hvalsafari kan du derfor læne dig tilbage og nyde naturen og dyrelivet i Naturpark Lillebælt med ro i sindet, velvidende at vi prioriterer en ansvarlig sejlads.

Marsvin i Naturpark Lillebælt.
Foto: VisitFredericia/Naturpark Lillebælt

Tager du på RIB-tur med os i Naturpark Lillebælt kan du være sikker på, at vi passer på havets beboere. Vi er nemlig opmærksomme på, at undervandsstøj fra både har indflydelse på deres adfærd og fødesøgning – derfor følger vi Naturpark Lillebælts code of conduct, som du kan læse mere om her.

Det betyder, at vi opmærksomme på at:

Sejle roligt, når der er marsvin. Vi sænker farten, når vi spotter et eller flere marsvin, så vi ikke stresser dem unødigt. Vi sejler derfor heller ikke hurtigt direkte mod marsvinene, men forsøger at følge deres retning, så du som gæst kan få lov til at opleve dem.

Kende fartbegrænsninger og overholde dem. Der er lovgivning om sejlads på Lillebælt, bl.a. reglement for sejlads med motordrevne fartøjer (motorbåde), herunder vandscootere og jetski m.m. i Fyns Politikreds og i Sydøstjyllands Politikreds. Langs alle kysterne og i hele Fænøsund er der regler for kun at sejle 5 knob 300 meter fra kysten.

Hør mere om code of conduct og dens betydning for marsvinene i videoen herunder: