7 tips til et vellykket teambuilding arrangement på vandet

Emma Mathilde Jørgensen / Kommunikationsmedarbejder

Et vellykket teambuildingevent på vandet

Teambuilding på vandet er en unik og effektiv måde at styrke samarbejdet og sammenholdet i en gruppe. Ofte vil alle deltagere være ‘lige inkompetente’ i starten, og der opleves derfor et stærkt sammenhold. 

Vandet giver mulighed for en række udfordringer og oplevelser, der kan bringe et team tættere sammen – men for at sikre, at dit teambuildingarrangement bliver en succes, er der nogle vigtige overvejelser at tage højde for. 

Herunder kan du læse vores 7 bedste bud på, hvordan du får et succesfuldt teambuildingevent på vandet:

Forberedelse er nøglen

Inden arrangementet er det vigtigt at forberede deltagerne på, hvad de kan forvente. Dette kan inkludere alt fra tøjvalg til dagens program til sikkerhedsinstruktioner. 

Under forberedelsen er det ligeledes en god idé at gøre sig tanker om, hvad I gerne vil opnå med teambuildingøvelsen, herunder en drøftelse med udbyderen af holdinddelingen. 

Vælg den rigtige aktivitet

Når du skal afholde et teambuildingarrangement på vandet, er der mange forskellige vandaktiviteter at vælge imellem, fx: 

  • Sejlads
  • Kajakroning
  • Paddleboarding

Vælg en aktivitet, der passer til teamets færdighedsniveau, komfortzone og jeres målsætning med eventet. Nogle aktiviteter vil kunne bidrage med en haha-oplevelse til teamet, mens andre vil være en aha-oplevelse, hvor der kan trækkes læring ud.

Sikkerhed først

Sørg for, at alle deltagere er bekendt med grundlæggende sikkerhedsprocedurer. Overvej at have en professionel instruktør til stede for at sikre, at alle føler sig trygge. Teambuilding udbyderen er underlagt Søfartsstyrelsens regler, når det er vandaktiviteter ligesom fartøjer og både skal være korrekt forsikret og godkendt til erhvervssejlads. 

Inddrag alle

Når en virksomhed vælger at lave en teambuildingøvelse, er det vigtigt, at alle føler sig inkluderet. Overvej at lave øvelser, hvor alle har en rolle, så ingen føler sig udenfor. Tænk igen over, hvordan I inddeler deltagerne i hold. Jeres udbyder kan vejlede jer, så det bliver optimalt i forhold til de valgte øvelser.

Reflektion efter aktiviteten

Efter aktiviteten er det en god idé at sætte tid af til at samlegruppen og reflektere over oplevelsen. Hvad lærte I? Hvordan følte I jer undervejs? Dette kan hjælpe med at cementere de færdigheder og den tillid, der blev opbygget under aktiviteten. 

Kombiner med landbaserede aktiviteter

Når en virksomhed vælger at lave en teambuildingøvelse, er det vigtigt, at alle føler sig inkluderet. Overvej at lave øvelser, hvoralle har en rolle, så ingen føler sig udenfor. Tænk igen over, hvordan I inddeler deltagerne i hold. Jeres udbyder kan vejlede jer, så det bliver optimalt i forhold til de valgte øvelser.

Hvorfor vælge et teambuilding på vandet?

Teambuilding på vandet kan være en utrolig givende oplevelse, der bringer et team tættere sammen. Med den rette forberedelse og tilgang kan du sikre, at dit arrangement bliver en stor succes. 

Hos GoSail står vi klar med råd og vejledning, så dit teambuildingarrangement bliver lige efter dine behov og ønsker.