Hvalsafari Middelfart

En fantastisk efterårsoplevelse på vandet

Efteråret er landet, og det giver mulighed for at opleve den skønne natur omkring Lillebælt på en ny måde.

Hos GoSail tilbyder vi efterårsture på vandet, hvor du kan udforske Lillebælt fra søsiden og observere marsvinene, der lever her. I øjeblikket er der masser af liv i området, og så det at spotte marsvin, der boltrer sig i vandet, er næsten garanteret. Da der har været så meget aktivitet i Naturpark Lillebælt på de ture, vi har været på, har vi valgt at forlænge tilbuddet helt indtil d. 22 december 2023.

Pris

  • Stor RIB (op til 12 personer): 3000 kr. ex. moms. pr. time.
  • Lille RIB (op til 6 personer): 2000 kr. ex. moms. pr. time.

Ved disse ture kan I være op til 6 eller 12 personer pr. båd – alt efter hvilken RIB, I ønsker. I køber således hele båden i en time.

En særlig oplevelse 

Vores hvalsafari er en unik mulighed for at opleve vandet og dyrelivet i Lillebælt. Turene foregår i roligt tempo, der giver dig tid og ro til at opleve marsvinene og den smukke natur. Ved at sejle roligt forstyrrer vi heller ikke marsvinene unødigt, og der er derfor større mulighed for at opleve dem i deres naturlige habitat.

På vores hvalsafari sejler vi efter Naturpark Lillebælts code of conduct for at passe bedst muligt på marsvinene – læs mere om dette nederst på siden.

Marsvin

Foto: Visit Middelfart

Skal du have en fantastisk efterårsoplevelse på vandet?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Datoer og afgangssted 

Tilbuddet kan bookes indtil d. 22 december 2023. Turene har afgang fra Middelfart Marina med mødested ved Østre Hougvej 108. Turene varer 1 time.

Program 

  • Velkomst og kort sikkerhedsinstruktion samt udlevering af redningsveste. Deltagerne stiller selv med tøj til vejret.
  • Vi sejler afsted.
  • Tur rundt i Lillebælt, hvor vi spotter efter marsvin.
  • Evt. forplejning. Vi tilbyder tilkøb af varme og kolde drikke samt prisvindende romkugler, sandwich eller andet (skal bestilles på forhånd).
  • Retur til Middelfart Marina.

Ruten

På disse ture sejler vi rundt om Fænø og videre rundt i Lillebælt. Denne rute byder på betagende landskaber og rig mulighed for at spotte marsvinene, der ofte svømmer i disse farvande. Vores erfarne skippere vil dele deres viden om området og marsvinenes adfærd, så du kan få mest muligt ud af din oplevelse.

Praktisk

Når I tager på en hvalsafari hos GoSail, vil alle gæster blive forsynet med redningsveste, som I skal bære under hele turen. Ellers skal I blot være klædt på efter vejret, men husk, at på vandet er det et par grader koldere og måske lidt mere vind.

Code of conduct

Tager du på hvalsafari eller generelt RIB-tur med os i Naturpark Lillebælt kan du være sikker på, at vi passer på havets beboere. Vi er nemlig opmærksomme på, at undervandsstøj fra både har indflydelse på deres adfærd og fødesøgning – derfor følger vi Naturpark Lillebælts code of conduct.

Det betyder, at vi opmærksomme på at:

Sejle roligt, når der er marsvin. Vi sænker farten, når vi spotter et eller flere marsvin, så vi ikke stresser dem unødigt. Vi sejler derfor heller ikke hurtigt direkte mod marsvinene, men forsøger at følge deres retning, så du som gæst kan få lov til at opleve dem.

Kende fartbegrænsninger og overholde dem. Der er lovgivning om sejlads på Lillebælt, bl.a. reglement for sejlads med motordrevne fartøjer (motorbåde), herunder vandscootere og jetski m.m. i Fyns Politikreds og i Sydøstjyllands Politikreds. Langs alle kysterne og i hele Fænøsund er der regler for kun at sejle 5 knob 300 meter fra kysten.

Du kan læse mere om code of conduct lige her

Hør mere om code of conduct her

Mødeafbræk

Har I brug for et afbræk i mødet, en oplevelse af frisk luft og den vilde danske natur, skaber GoSail mulighederne for dette. Hvad enten I trænger til at blive blæst igennem af fartvinden eller opleve roen ved en sejlbåd, kan vi finde den rette løsning for jer.

Det flydende mødelokale

Det flydende mødelokale

Har du overvejet at holde dit møde til søs? Det kan du hos os.

Møderne kan strække sig over timer, en hel dag eller flere dage, hvor I sejler og overnatter ombord eller på et hotel i havn.