Hvad er Match Racing?

Matchrace er en kapsejladsform, hvor to ens sejlbåde dyster mod hinanden på en bane. Banens opbygning har stor betydning for, hvorfor netop denne sejlsport er rigtig god til kommunikationstræning, events og teambuilding.

Banen til matchrace består af et topmærke og to bundmærker, hvor stykket mellem sidstnævnte udgør start- og mållinje. Mærkerne er gule bøjer i vandoverfladen. Banen er bygget op således, at sejlbådene skal sejle både mod og med vinden. Når startskuddet lyder, starter bådene med at sejle op mod vinden med kurs mod topmærket.

Når bådene når topmærket, sejler de efterfølgende med vinden i retning mod bundmærkerne. Bådene runder et af bundmærkerne og sejler nu igen mod topmærket. Efter at have rundet topmærket anden gang, sejler bådene mod mållinjen, og sejladsen er ovre når bådene er i mål. Dette er én kapsejlads.

Denne type bane er perfekt for den uøvede, og der kan således være fokus på det det hele handler om nemlig; samarbejde, kommunikation, teambuilding, firmaevents eller kundeevents, hvor kolleger eller kunder kommer på vandet for – gennem samarbejde – at dyste mod hinanden.

Skal vi være en del af jeres næste netværks- og teambuilding arrangement?

Kontakt os allerede i dag eller send os en forespørgsmål ved hjælp af formularen nederst, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Matchrace Middelfart

Hos GoSail afholder vi flere forskellige matchraceevents i Danmark. Vi tilbyder blandt andet firmaevents med teambuilding, hvor virksomhedens medarbejdere dyster mod hinanden i kapsejlads. Derudover kan vi også tilbyde kundeevents, hvor virksomheder har mulighed for at give deres kunder en helt særlig oplevelse, når kunderne får lov til at dyste mod hinanden i et matchrace.

Når GoSail afholder disse typer events foregår kapsejladserne sædvanligvis mere end 2 både, der dyster mod hinanden på samme tid. Hos GoSail har vi 10 kapsejladsbåde, så alle virksomhedens medarbejdere eller kunder mulighed for at dyste mod hinanden.

Vi anvender bådtypen, Blu26, som er perfekte for utrænede sejlere. Der kan være 3 – 5 deltagere, samt en professionel instruktør på hver båd. Instruktøren gennemgår arbejdsopgaver om bord, de mest gængse regler, sikkerhed samt hvordan båden sejles. Inden startskuddet lyder, og kampen om at nå først over målstregen går i gang, træner alle bådene en god halv time. Når kapsejladsen starter overgår instruktøren til at være coach og sikkerhedsrepræsentant.