Matchrace som teambuilding for din virksomhed

Hos GoSail afholder vi flere forskellige matchraceevents i Danmark.

Vi tilbyder blandt andet firmaevents med teambuilding, hvor virksomhedens medarbejdere dyster mod hinanden i kapsejlads. Derudover kan vi også tilbyde kundeevents, hvor virksomheder har mulighed for at give deres kunder en helt særlig oplevelse, når kunderne får lov til at dyste mod hinanden i et matchrace.

Vi anvender bådtypen, Blu26, som er perfekte for utrænede sejlere. Der kan være 3 – 5 deltagere, samt en professionel instruktør på hver båd.  Inden startskuddet lyder, og kampen om at nå først over målstregen går i gang, træner alle bådene en god halv time. Når kapsejladsen starter overgår instruktøren til at være coach og sikkerhedsrepræsentant.

Team- og kommunikationstræning

Vi tilbyder team- og kommunikationstræning for dig og din virksomhed, hvor vi styrker jeres kommunikationsfærdigheder og samarbejdsevner på vandet.

Vi har fokus på at træne den effektive kommunikation i teamet, da den er afgørende i enhver virksomhed. Fejl og forsinkelser forårsaget af miskommunikation kan være særligt problematiske i en travl hverdag. Vores team- og kommunikationstræning inkluderer derfor løbende evaluering, hvor både teamet som helhed og de individuelle deltagere modtager konstruktiv feedback fra instruktører og kolleger angående samarbejde og kommunikation.

Netværksarrangement

Vi tilbyder at facilitere et netværksevent, hvor du har mulighed for at møde dit netværk på en ny og spændende måde. Med et netværksevent hos os kan du komme tættere på dine samarbejdspartnere, kunder, leverandører, mv.

På vandet får dig og dit netværk mulighed for kombinere aktiv deltagelse i kapsejlads med netværksmuligheder på land.. Kombinationen af sejlads og netværk er med til at fremme samarbejdet og skabe et rum, hvor deltagerne kan opbygge dybere relationer. Læs f.eks. om, hvordan BDO og Middelfart Sparekasse gik sammen om at afholde et netværksarrangement for at styrke de interne relationer.

Medarbejder- og lederudvikling

Et medarbejder- og lederudviklingsevent på vandet fokuserer på at kombinere et internt træningsforløb i samarbejde et konsulenthus med kapsejlads. Temaerne vil ofte være samarbejde, kommunikation, ledelse, feedback, motivation og tillid.

Til eventet får I for alvor muligheden for at kombinere teori og praksis, når I til kapsejladsen skal samarbejde om at sejle båden mest effektivt for at komme først i mål.

Vi anbefaler mindst 5 timers varighed for en dybdegående oplevelse, men kan også tilbyde længere sessioner efter behov. Vores faciliteter har plads til op til 100 personer, afhængigt af programmet.

Team- og kommunikationstræning

Hvad er matchrace?

Matchrace er en kapsejladsform, hvor to ens sejlbåde dyster mod hinanden på en bane. Banens opbygning har stor betydning for, hvorfor netop denne sejlsport er rigtig god til kommunikationstræning, events og teambuilding.

Banen til matchrace består af et topmærke og to bundmærker, hvor stykket mellem sidstnævnte udgør start- og mållinje. Mærkerne er gule bøjer i vandoverfladen. Banen er bygget op således, at sejlbådene skal sejle både mod og med vinden. Når startskuddet lyder, starter bådene med at sejle op mod vinden med kurs mod topmærket.

Når bådene når topmærket, sejler de efterfølgende med vinden i retning mod bundmærkerne. Bådene runder et af bundmærkerne og sejler nu igen mod topmærket. Efter at have rundet topmærket anden gang, sejler bådene mod mållinjen, og sejladsen er ovre når bådene er i mål. Dette er én kapsejlads.

Denne type bane er perfekt for den uøvede, og der kan således være fokus på det det hele handler om nemlig; samarbejde, kommunikation, teambuilding, firmaevents eller kundeevents, hvor kolleger eller kunder kommer på vandet for – gennem samarbejde – at dyste mod hinanden.

Derudover er der også behov for hurtig beslutningstagning og evnen til at tilpasse sig skiftende forhold på vandet. Disse færdigheder er ikke kun vigtige inden for sejlsport, men de er også afgørende i mange andre situationer både på arbejdspladsen og i hverdagen.

Under sådanne events eller træningsøvelser kan holdene lære at forstå hinandens styrker og svagheder bedre, hvilket kan styrke sammenhængskraften og samarbejdet i gruppen. Samtidig kan det være en sjov og spændende måde at tilbringe tid sammen på, mens man udfordrer sig selv og hinanden på vandet.

Banen for matchrace.